Tedi si prietenii naturii – de astazi in gradinite. Program pilot de educatie ecologica pentru cei mici.

Educatorii grupelor mari din grădinițe de stat și private din județele Prahova, Suceava și Giurgiu sunt invitați să se înscrie în ediția pilot a noului program de educație ecologică ”Tedi și prietenii naturii” inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și inspectoratele școlare locale. Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării lecțiilor din program.

În perioada 5 – 31 decembrie 2022, educatorii grupelor mari de la grădinițe de stat și private din județele Prahova, Suceava și Giurgiu sunt invitați să se scrie în cel mai nou program de responsabilitate socială organizat de Maspex Romania pentru copii – Tedi și prietenii naturii. Ediția pilot a programului va debuta pe 9 ianuarie 2023 și se va încheia de Ziua Mediului, pe 5 iunie 2023.

În cadrul programului, copiii de grupa mare de la grădinițe își vor însuși reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale precum și informații utile privind o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. Va fi abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului. Toate materialele sunt în format electronic și vor fi transmise  prin e-mail, după finalizarea înscrierii.

Implementarea programului de către educatori este certificată printr-o diplomă de participare.

Alături de familie și educatori, ne-am propus să contribuim la educația copiilor în direcția protejării mediului cu tot ce implică acest lucru: protejarea plantelor și animalelor, reducerea poluării, valorificarea eficientă a resurselor și multe altele. Sustenabilitatea reprezintă una dintre direcțiile de bază ale companiei noastre și dorim să transmitem acest principiu și generațiilor care se formează acum. Atât planeta, cât și noi oamenii avem nevoie tot mai mult de un mod de viață echilibrat, iar pentru realizarea lui suntem responsabili atât la nivel de comunitate, cât și individual”, a declarat Ioana Vișean, Director de Comunicare Maspex Romania.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând 7 scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

Scenariile acestor activităţi conţin şi indicațiile necesare pentru desfăşurarea on-line a lecţiilor, precum şi pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.

Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii vor primi anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

Mai multe informaţii despre tema programului puteţi găsi pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/.

Alte detalii despre programul Tedi și prietenii naturii se pot obține la numărul de telefon 0374409539 sau la adresa de e-mail: contact@tediprietenulnaturii.ro.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

Anca Ionescu                                                                         Ioana Vișean                                                  

Attitude PR                                                                            Maspex Romania                              

Communications Specialist                                                 Communications Manager                      

0040 747 501 016                                                                 00040 740 005 074                      

anca@attitudepr.ro                                                            i.visean@maspex.ro                           

Despre Maspex Romania

Cu o experienţă de peste 25 de ani pe piaţă şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri sărate, apă minerală naturală.

În prezent, Maspex Romania este lider de piaţă în România, pe segmentele JNSD, cappuccino şi ciocolată caldă. Compania deţine branduri cunoscute şi apreciate, precum: Tymbark, Tedi, Ciao, Figo, Bucovina,Tiger, Alcalia, La Festa, Salatini, Rollini d’Oro, Arnos, Vălenii de Munte.

De-a lungul anilor, am devenit din ce în ce mai implicați în proiecte CSR și contribuim continuu la crearea unui cadru sănătos de dezvoltare pentru noile generații, acordăm o atenție desosebită principiilor sănătoase și implementăm proiecte sociale care au scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin educație, nutriție echilibrată, sport și mișcare. Școala Siguranței Tedi (www.scoalatedi.ro), Cupa Tymbark Junior (www.cupatymbark.ro), Spitale Colorate sunt câteva dintre proiectele noastre de succes, care au grijă astăzi de generațiile de mâine.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.