Technics anunta noul SB-C600 – un sistem de difuzoare de raft

București, 7 septembrie 2021 – Technics anunță lansarea noului sistem de difuzoare compacte de raft SB-C600.

La auzul numelui “Technics”, majoritatea iubitorilor de muzică și de înaltă fidelitate se gândesc la pickupurile noastre legendare, care și-au câștigat locul în constelația produselor audio faimoase, utilizate atât de DJ cât și acasă”, explică Frank Balzuweit, European Technics Product Manager. “Foarte important însă, primul produs construit de Technics, în anul 1965, era un mic sistem de difuzoare de raft cu două căi. Designul acestuia a stabilit noi standarde de performanță pentru difuzoarele compacte ale acelor timpuri”, adaugă Balzuweit.

Privind în urmă la modelele unice și semnificative de difuzoare pe care Technics le-a produs în peste 50 de ani, ne simțim tot mai hotărâți și mai dornici de a fi activi și recunoscuți în acest domeniu”, a adăugat Frank Balzuweit. “Nu mai reprezintă un mare secret proiectarea unui sistem imens de difuzoare capabil de o reproducere impresionant de puternică și de realistă a sunetului. Totuși, pentru a putea proiecta un sistem mic de difuzoare, foarte compact, care să dea impresia de sală de concerte chiar acasă, redând fiecare detaliu cu o putere vibrantă și câmp auditiv larg, este nevoie de o experiență avansată. Inginerii de la Technics au folosit întreaga lor experiență și know how-ul propriu, rezultând noul sistem de difuzoare SB-C600.

SB-C600 este un sistem de difuzoare pe două căi, cu bas reflex, care deține un difuzor unic coaxial ca și sursă principală, construit pe principiul ‘Linear Phase’. Tehnologic, acest sistem ‘împrumută’ multe aspecte de la fratele mai mare, sistemul de difuzoare Technics SB-G90M2.

La noul sistem de difuzoare SB-C600 a fost utilizat un sistem de analiză asistată de calculator pentru a optimiza difuzoarele, elementele de structură și incinta pentru a elimina vibrațiile și distorsiunile nedorite și pentru a îmbunătăți claritatea și calitatea reproducerii sunetului.

Iată principalele caracteristici

  • Difuzor Phase Precision, derivat din versiunea utilizată la sistemul de boxe de pardoseală SB-G90M2, care constă într-un woofer de 15 cm diametru și un tweeter dome de 25 mm din aluminiu.
  • Egalizatorul liniar de fază (Linear Phase Equalizer), același care a fost utilizat la SB-G90M2, elimină nedoritele distorsiuni de fază, ceea ce permite integrarea frecvențelor medii și înalte, rezultatul fiind un sunet natural, fără distorsiuni
  • Sistemul de instalare echilibrată a membranei (Balanced Driver Mounting Architecture – BDMA), care o fixează într-o incintă plasată în centrul de greutate din jurul magnetului, previne mișc[rile nedorite. Aceasta elimină vibrațiile nedorite ale membrane, obținându-se o mai mare puritate a sunetului.
  • Mască frontală proiectată cu elemente de design cu generatoare curbe și vortex care elimină zgomotul de evacuare al aerului, datorită unei analize precise a distribuției aerului
  • Incintă rigidă cu sistem intern de susținere a difuzorului care elimină vibrațiile pentru un sunet natural cu sincronizare și audiție superbă

SB-C600 va fi disponibil în Europa începând cu noiembrie 2021 cu un finisaj simplu și modern de culoarea negru mat.

Despre difuzoarele Technics

Technics este brandul produselor hi-fi deținut de Panasonic Corporation în Osaka, Japonia. Brandul Technics a fost fondat în 1965. Conduse de o dorință constantă de inovație și excelență în domeniul audio, nenumărate componente legendare hi-fi au fost lansate de brandul Technics, multe din ele stabilind noi standarde în lumea audio.

Primul produs construit de Technics a fost un sistem compact de difuzoare de raft cu două căi, lansat în anul 1965. Designul acestuia a stabilit noi standarde de performanță pentru difuzoarele compacte ale acelor timpuri. De atunci, Technics a lansat mai multe sisteme de difuzoare, dintre care unele sunt faimoase: SB-7000 au pus bazele tehnologiei fazei liniare pe care mai mulți producători au folosit-o ulterior. SB-RX50 din 1986 pot fi considerate strămoșii sistemelor de difuzoare Technics ce folosesc astăzi tehnologia  Phase Precision Driver. Boxele de monitorizare inovative, supradimensionate și cu un design plat AFP au fost folosite, datorită puterii și a preciziei lor, la Opera de Stat din Viena, ca și difuzoare de monitorizare pe scenă, pe când sistemul futuristic de difuzoare cu con pliat SST-1 a fost primit în colecția Muzeului de Artă Modernă de la New York, pentru designul excepțional.

Pentru mai multe informații, vizitați technics.com sau urmăriți technics.global pe Facebook sau @technics pe Twitter

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse și soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale și a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înființarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 522 de sucursale și 69 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 54,02 miliarde EUR (6,698.8 miliarde yeni) în anul încheiat la 31 martie 2021. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună și o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.