Sunet de neegalat pentru pasionatii de jocuri prin Panasonic SC-GN01 – un sistem de boxe wearable imersive pentru gaming

 • Proiectat pentru pasionații de jocuri, în colaborare cu echipa  FINAL FANTASY® XIV Online*1 de la SQUARE ENIX® Co., Ltd*2.
 • Oferă trei moduri distincte de sunet pentru a îmbogăți și mai mult experiența de gaming.
 • Sunete realiste folosind tehnologia originală Panasonic True MAGESS și difuzoare de bandă largă pe 4 canale.
 • Confortabil chiar și atunci când este folosit mult timp, având un design ergonomic care permite să îl porți pe umeri.
 • Echipat cu microfon dual cu sistem de anulare cu precizie a zgomotului și a ecourilor, pentru convorbiri perfecte.

București, 25 august 2021 Cu ocazia Gamescom 2021, Panasonic prezintă SC-GN01 – noul sistem wearable de sunet imersiv pentru gaming (WIGSS). Datorită designului ergonomic care permite purtarea lui pe umeri, atunci când jucați un joc vă puteți bucura de sunete reale, redate prin difuzoare orientate în toate direcțiile. Mai mult, la fel ca sistemul de sunet de gaming HTB01 lansat anul trecut, GN01 a fost proiectat în colaborare cu SQUARE ENIX special pentru pasionații de jocuri și oferă un spațiu sonor cuprinzător și trei moduri de sunet care îmbunătățesc experiența de joc a utilizatorilor.

GN01 oferă un sunet de înaltă fidelitate care îmbunătățește coloana sonoră a jocurilor și permite o călătorie cât mai reală în lumea jocului. GN01 este optimizat pentru utilizarea cu FINAL FANTASY XIV Online, faimosul joc MMORPG*3 de la SQUARE ENIX Co., Ltd. și aduce o experiență audio de neegalat în lumea Hydaelyn. Sistemul GN01 este echipat cu trei moduri de sunet detaliate împreună cu echipa de sunet a jocului FINAL FANTASY XIV Online. Acestea permit utilizatorilor să se bucure pe deplin de atmosfera imersivă a jocului.

GN01 reflectă angajamentul Panasonic pentru gamerii pasionați, alăturându-se inovatorului sistem de sunet pentru gaming HTB01 lansat anul trecut, care la rândul lui a fost și el proiectat în colaborare cu SQUARE ENIX®. În plus, televizoarele Panasonic din 2021 au inserat modul de vizualizare Game Mode Extreme. De exemplu, JX940 LED TV oferă performanțe deosebite, cu latențe reduse pentru jocuri și este compatibil cu standardele HDMI 2.1 HFR, VRR și AMD FreeSync Premium.

Trei moduri de sunet pentru jocuri

Sunet perfect, oricare ar fi stilul de joc

GN01 deține trei moduri distincte pentru jocuri:

 • Modul Role-Playing Game
 • Modul First-Person Shooter
 • Modul voce

Modul Role-Playing Game*4 – este ideal pentru jocurile de rol (role-playing) și optimizat pentru FINAL FANTASY XIV Online. Acest mod oferă senzația de realitate și intensitate ca și cum utilizatorul s-ar afla în lumea virtuală a jocului.

Modul First-person Shooter*5 oferă poziționare precisă a sunetului care permite utilizatorilor să audă sunete subtile, cum ar fi zgomotul pașilor, oferindu-le avantaje în jocurile first-person shooter și third-person shooter*6

Modul voce – accentuează vocile și contribuie în plus la experiența imersivă. Recomandat pentru jocuri de aventură*7, unde dialogurile clare pot oferi indicii importante.

Comutarea între cele trei moduri în funcție de jocul ales va completa experiența cu intensitate, tensiune și un înalt nivel de realism. Mai mult, fiind echipat cu un microfon dual cu sistem de înaltă performanță de anulare a zgomotului și a ecoului, puteți să comunicați clar cu ceilalți jucători fără a fi deranjați de sunetul puternic care vă înconjoară.

Sistemul dispune și de modurile Music și Cinema, în acest fel vă puteți bucura de o experiență reală de vizionare și pentru altfel de conținut decât jocuri.

Calitate a sunetului proiectate pentru pasionații de jocuri

Sunet imersiv, datorită celor mai noi tehnologii audio

GN01 a fost proiectat cu un design portabil care include tehnologia originală de sunet True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) cu difuzoare de bandă largă pe 4 canale. Panasonic oferă astfel un sistem audio pentru gaming combinând tehnologiile sale originale de procesare a sunetului:

 • Sistem True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) – care deține 4 difuzoare de bandă largă care livrează sunet surround puternic în toate direcțiile. Difuzoarele utilizează magneți din neodim pentru a accentua sunetele.
 • Procesor de semnal de înaltă performanță – convertirea conținutului de pe 2 canale pe 4 canale, folosind tehnologiile originale de procesare a semnalului. Sunetul surround realist este creat în jurul urechilor. Sistemul este compatibil și cu conținut multicanal cum ar fi 5.1, pe care îl reproduce surround într-un mod mai natural.

Sistemul de difuzoare și tehnologiile de procesare se combină într-un câmp acustic mult mai real, aducând utilizatorilor senzația că sunt înconjurați de sunet în toate direcțiile – ușurând jocul prin plasarea cu precizie în câmpul auditiv a zgomotelor de pași, focurilor de armă și a altor sunete importante.

Design ergonomic pentru confort

Sunet imersiv puternic încapsulat într-un design wearable

GN01 este proiectat pentru a fi purtat pe umeri și prezintă o plasare optimă a difuzoarelor și tehnologii de procesare a semnalului care ajută la crearea unei experiențe sonore puternice și complete. Plasarea pe umeri vă permite să vă bucurați de jocuri un timp îndelungat fără a fi deranjați de senzația de presiune pe urechi dată de căști.

Sistemul deține o structură originală Panasonic a carcasei, bazată pe rezultatele analizei corpului omenesc și care urmărește confortul chiar și în timpul sesiunilor prelungite de jocuri.

Rezumatul principalelor caracteristici ale sistemului SC-GN01

Sunet deosebit cu design confortabil

 • Trei moduri de audiție specifice tipului de joc
 • Sistem original True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) cu difuzoare de bandă largă pe 4 canale
 • Sistem original de procesare a semnalului (up și down scaling către 4 canale)
 • Microfon dual cu sistem ultra performant de anulare a zgomotului și a ecoului pentru comunicare audio în timpul jocului
 • Design ergonomic pentru o sesiune confortabilă de joc îndelungat


Notă: funcțiile, denumirile funcțiilor și specificațiile se pot modifica fără notificare prealabilă.

De ce să utilizați un sistem de difuzoare wearable imersiv pentru jocuri?

Îmbunătățește experiența de gaming

Pasionații de jocuri folosesc adesea căști pentru un mod de joc imersiv, acestea putând deveni inconfortabile după utilizare îndelungată. Sistemul GN01 permite gamerilor să se bucure de aceeași senzație de joc imersiv fără disconfortul unor căști.

Specificații

Un sistem de sunet confortabil pentru jocuri cu sunet surround grozav

Model SC-GN01
Putere totală RMS4W (1kHz, T.H.D.10.0%, 6Ω, 20kHz LPF)
Sistem de difuzoareTip difuzor4 buc. tip conic de 3.0 cm (Front L/R, Surround L/R)
Impedanță
Mod audițieGAME (RPG/ FPS/ Voce), MUSIC, CINEMA, STEREO
Microfoane2 buc tip MEMS
Mufă USBUSB Tip A
AUX Audio intrare / ieșire3.5㎜ mini jack compatibil CTIA
Echipament compatibilConexiune cu cablu USBPC, PS4, PS5, Nintendo Switch (mod TV)
Conexiune cu cablu audioPC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, Nintendo Switch (stașionar sau portabil)
Sistem de operare PCWindows10
Alimentare (prin cablu USB)5 V CC, 900 mA
Putere consumatăAprox. 4.5 W
Accesorii livrateCablu audio 1.5 m
Dimensiuni (L x h x l)Aprox. 240 x 46 x 209 mm
GreutateAprox. 244 g (*nu include cablul și mufa USB)

Notă comercială

Sistemul SC-GN01 de difuzoare imersive pentru gaming wearable (WIGSS) va fi disponibil începând cu septembrie 2021 exclusiv prin Amazon.
Funcțiile, denumirile funcțiilor și specificațiile se pot modifica fără notificare prealabilă.

*1: Dezvoltat de Square Enix® Co., Ltd., jocul MMORPG FINAL FANTASY® XIV Online transpune jucătorii într-o aventură epică în continuă schimbare în timpul explorării jocului împreună cu prieteni de pe întreg globul și a experimentării particularităților seriei FINAL FANTASY®. Aflați mai multe și înregistrați-vă pentru versiune gratuită de test aici: https://sqex.to/FFXIVFreeTrial

*2: Square Enix Ltd. dezvoltă, publică, distribuie și licențiază conținut de entertainment sub mărcile  SQUARE ENIX®, EIDOS® și TAITO® în Europa și alte teritorii din zona PAL, ca și parte din grupul de companii Square Enix. Square Enix Ltd. deține de asemenea o rețea globală de studiouri de dezvoltare premium cum ar fi: Crystal Dynamics® și Eidos Montréal. Grupul de companii Square Enix dețin un portofoliu varloros de bunuri intelectuale incluzând: FINAL FANTASY®, care s-a vândut până acum în peste 163 de milioane de unități în întreaga lume; DRAGON QUEST®, care s-a vândut până acum în peste 83 de milioane de unități în întreaga lume; TOMB RAIDER®, care s-a vândut până acum în peste 84 de milioane de unități în întreaga lume și legendarul  SPACE INVADERS®. Square Enix Ltd. este o subsidiară din Londra deținută integral de Square Enix Holdings Co., Ltd.

*3: Joc online massive multiplayer role-playing : orice joc video online dezvoltat după o poveste, în care un jucător, luând rolul unui personaj într-o lume virtuală sau fantastică, interacționează cu un număr foarte mare de alți jucători.   

*4: Joc Role-playing: un tip de joc video în care jucătorii adoptă rolul unui personaj imaginar într-o aventură.

*5: Joc First-person shooter: un tip de jocuri video în care jucătorul își asumă câmpul vizual al personajului, așa încât imaginea prezintă arma personajului, dar restul acestuia nu este vizibil.

*6: Un gen de joc video în care jucătorul își aumă un punct de vedere al personajului, de obicei oferit de o cameră poziționată pe umărul jucătorului.

*7: Un tip de joc video caracterizat de investigație, explorare, rezolvare de mistere și interacțiune cu personajele jocului, cu accent pe provocări narative în detrimentul celor instinctive.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse și soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale și a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înființarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 522 de sucursale și 69 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 54,02 miliarde EUR (6,698.8 miliarde yeni) în anul încheiat la 31 martie 2021. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună și o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.