LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm (H-X2550) – Primul obiectiv din lume*1 tip telephoto zoom cu diafragmA constantA F1.7

București, 8 iulie 2021 – Panasonic anunță noul obiectiv interschimbabil tele, modelul LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. (H-X2550), care oferă o diafragmă largă F1.7 pe întreaga distanță focală 50 – 100 mm (echivalentul pentru camera de 35 mm), cu performanțe optice excepționale ce se încadrează în standardele necesare LEICA.

LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH se poate folosi nu doar pentru fotografie ci și pentru filmări, putând astfel mulțumi atât fotografii cât și videografii.

Acest nou obiectiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. (H-X2550) a fost proiectat să fie complementar obiectivului LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025), deja disponibil pe piață și care este foarte apreciat de către creatorii de conținut. Aceste două obiective acoperă o distanță focală de la wide la telephoto, înlocuind practic 8 obiective cu focală fixă (20mm / 24mm / 28mm / 35mm / 50mm / 75mm / 85mm / 100mm, echivalente cameră de 35mm) și oferind același sau poate chiar un nivel de detalii mai înalt decât sunt capabile obiectivele fixe. Amândouă obiectivele au aceeași formă a diafragmei și același mod de funcționare, făcând ușoară utilizarea lor de către creatorul de conținut, care le folosește ca produse unice, cu un workflow minim.

Conținând 16 elemente poziționate în 11 grupuri, sistemul de lentile deține o lentilă asferică și trei lentile ED (Extra-low Dispersion) care elimină eficient aberațiile cromatice axiale și aberațiile cromatice datorate măririi. Aberațiile sferice și distorsiunile sunt de asemenea corectate de lentilele asferice, pentru obținerea unei rezoluții uimitoare. Utilizarea lentilelor asferice și proiectarea optimă a întregului sistem de lentile duce la o mărime compactă și greutate redusă, în ciuda performanțelor optice deosebite.

Compatibilitatea cu noul sistem Panasonic de analiză a 240 cadre pe secundă, permite o focalizare foarte precisă și foarte rapidă. În mod deosebit, aceste noi obiective excelează la performanța video. În plus față de operarea silențioasă obținută de sistemul intern de focalizare, inelul de diafragmă fără intervale fixe și sistemul de antrenare micro-step al diafragmei ajută camera să urmărească detaliile luminoase în timpul apropierii sau depărtării sau a panoramării. Focalizarea poate fi comutată între modul de lucru liniar sau non liniar. Obiectivul LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH excelează la performanța înregistrării video, deținând un mecanism care elimină fenomenul de focus breathing pe întreaga gamă focală.

LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH oferă distanță minimă de focalizare de 0.28 mm (în capătul larg și 0.31 m în capătul zonei de telefoto) și un grad maxim de mărire de 0.42x (echivalentul camerei de 35 mm) pentru fotografii macro deosebite. Proiectarea robustă cu rezistență la praf și stropi susține utilizarea în condiții dificile de până la -10oC pentru o mobilitate superioară. Diametru filtrului este de 77 mm.

           *1 obiectiv interschimbabil pentru camera mirrorles la data de 8 iulie 2021


* Standardul rezistent la stropi și praf nu garantează că obiectivul nu se va defecta dacă va fi în contact direct cu praful și apa.
* designul și caracteristicile se pot modifica fără notificare prealabilă.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.