Panasonic prezinta LUMIX GH6, o noua camera mirrorless Micro Four Thirds

București, 25 mai 2021 – Panasonic anunță dezvoltarea modelului LUMIX GH6 care combină noul senzor Micro Four Thirds și un nou procesor de imagine. Vârful de gamă a seriei LUMIX G va fi lansat în România și pe piețele internaționale până la sfârșitul anului 2021.

După lansarea brandului LUMIX în 2001, Panasonic a prezentat lumii prima cameră digitală mirrorless în 2008. *1 Începând de atunci, a produs o gamă întreagă de camere inovative și obiective interschimbabile preluând avantajul mobilității deosebite și a performanței video crescute, caracteristici unice sistemului camerelor mirrorless. Aceste camere și obiective au fost inițial folosite pentru fotografie, dar și pentru producerea filmelor. Ca rezultat al contribuției de 20 de ani la cultura imagistică, camerele și obiectivele LUMIX și-au câștigat o reputație solidă printre diverșii utilizatori, inclusiv fotografi profesioniști și producători de film.

În condițiile nevoilor crescânde de streaming video, creatorii sunt mult mai orientați către calitatea și unicitatea conținutului video pe care îl creează. Rezoluție înaltă, gamă dinamică extinsă, texturi realiste, efecte impresionante, cum ar fi filmarea cu încetinitorul, unghiuri libere de filmare – posibile numai cu camere de mică mărime – toate acestea sunt necesare unei camere ideale pentru a atinge așteptările creatorilor de conținut.

În aceste condiții, Panasonic dezvoltă noul model LUMIX GH6. Este cu adevărat vârful de gamă al seriei LUMIX G și cel mai nou model din linia GH, recunoscută pentru mobilitatea excelentă și performanța video inovativă. Combinând senzorul foarte rapid și procesorul de imagine Venus Engine, noul GH6 reprezintă viitoarea generație de exprimare video.

Oferind capabilități de înregistrare 4:2:2 10-bit DCI 4K/60p *2, LUMIX GH6 obține timp de înregistrare video nelimitat, atunci când camera este utilizată în gama de temperaturi certificate *3. Este suficient de fiabilă pentru înregistra secvențe continue pe întreaga durată dorită. GH6 oferă și modurile de filmare 10-bit 4K 120p rată rapidă de cadre – High Frame Rate (HFR) și rată variabilă de cadre –  Variable Frame Rate (VFR) pentru secvențe video de înaltă rezoluție redate cu încetinitorul sau cu viteză rapidă. Mai mult, GH6 înregistrează secvențe video 10-bit 5.7K 60p, profitând de dezvoltarea noului senzor Micro Four Thirds. Oferind o varietate de moduri de înregistrare și funcții de asistare a filmării, GH6 permite utilizarea hibridă foto / video pentru scopuri diverse incluzând filme, videoclipuri, documentare, secvențe scurte pentru social media pentru a acoperi cerințele creatorilor.

Totodată, noi obiective interschimbabile vor fi adăugate pentru a extinde seria G și de asemenea obiectivul LEICA DG 25-50mm F1.7 este acum în dezvoltare. Acesta, împreună cu LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH (H-X1025), acoperă  întreaga distanță focală de la 10 la 50 mm (echivalent 20-100mm pentru camere cu senzor de 35 mm). H-X1025 este deja disponibil pe piață și a fost mult apreciat de utilizatori. Cele două obiective au diafragmă identică, performanțe ridicate asemănătoare, formă și operabilitate comune așa că este ușor să devină companionul unic al creatorului de conținut, cu un workflow minim.

Pe când seria LUMIX G bazată pe senzor Micro Four Thirds devine standard pentru mobilitate ridicată, seria LUMIX S oferă performanțe crescute de detaliu posibile cu senzorul Full Frame. Cu aceste două serii, Panasonic se angajează să se preocupe în continuare pentru a oferi valoarea maximă a produsului ca instrument pentru fotografie / videografie, pentru ca utilizatorii să își dezlănțuie creativitatea și să provoace cultura foto / video aflată în continuă schimbare în noua eră digitală de astăzi.

*1 Ca un sistem de cameră cu obiective interschimbabile, conform studiului Panasonic din 12 septembrie 2008.
*2 Corespunzător rezoluției 4K / (4096×2160) stabilită de Digital Cinema Initiative (DCI).
*3 Timpul de înregistrare depinde de capacitatea acumulatorului și a cardului de memorie. Camera poate opri înregistrarea pentru a se proteja dacă temperatura depășește valorile certificate de funcționare.

・Micro Four Thirds, Four Thirds și siglele  Micro Four Thirds și Four Thirds sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale OLYMPUS CORPORATION iîn Japonia, Statele Unite, țările Uniunii Europene și în alte țări.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.