PANASONIC PREZINTA LUMIX GH5M2 cu capabilitATI de Inregistrare video 4K 60p 10-bit Si streaming live wireless

București, 25 mai 2021 – Panasonic anunță LUMIX GH5M2, o cameră mirrorless care aduce performanțe video deosebite pentru toți producătorii de film:

  • Dezvoltată din modelul de înaltă performanță GH5, noul LUMIX GH5M2 permite înregistrare video internă în format C4K*1/4K 60p 4:2:0 10-bit*2 concomitent cu livrarea semnalului video 4K 4:2:2 10-bit prin ieșirea HDMI.
  • Dispunând de funcția V-Log L preinstalată, este ușor ca în postprocesare să să potriviți tonurile de culori pentru secvențe filmate cu alte modele Panasonic (de exemplu: S1H și S1 ce folosesc V-Log și GH5/GH5S care folosesc V-Log L).
  • Senzorul Digital Live MOS cu strat anti reflexie (AR) captează detalii curate și reproduce performanțele excelente ale obiectivelor. Procesorul de imagine a fost de asemenea actualizat pentru a utiliza cele mai rapide și înalte performanțe Venus Engine
  • LUMIX GH5M2 oferă autofocus foarte rapid și de înaltă precizie. Deține tehnologii avansate de deep learning care detectează subiecți specifici, atât oameni cât și animale. Atunci când se fotografiază oameni, în plus față de recunoașterea ochilor, a feței și a corpului, camera detectează separat capul, folosind tehnologii de detectare instantanee, permițând o focalizare chiar mai precisă.
  • LUMIX GH5M2 este capabilă să ofere streaming wireless folosind aplicația ușor de utilizat pentru smartphone, LUMIX Sync. Cu un viitor update de firmware ce va adăuga suport pentru protocol IP RTP/RTSP pe cablu *4, va fi posibilă transmiterea stabilă a unei imagini de înaltă calitate însoțită de sunet *5
  • Suficient de robustă să reziste la utilizarea intensivă pe teren, camera LUMIX GH5M2 este realizată din aliaj de magneziu și în plus, corpul GH5M2 este rezistent la stropi*6, la praf și la îngheț până la -10 oC.
  • LUMIX GH5M2 suportă Bluetooth 4.2 și Wi-Fi 5GHz (IEEE802.11ac)*6 și 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n)
  • Majoritatea accesoriilor pentru GH5, cum ar fi adaptorul XLR pentru microfon, telecomanda și griă-ul cu acumulator, pot fi folosite și cu GH5M2.

*1 Corespunzător formatului 4K (4096×2160) cum a fost definit de Digital Cinema Initiatives (DCI).

*2 Considerând utilizarea camerei într-un mediu unde funcționarea este garantată și alimentarea asigurată din acumulator. Timpul de înregistrare depinde de capacitatea acumulatorului și a cardului de memorie SD. Înregistrarea se poate opri automat în modurile C4K/4K 60p 10-bit și Anamorphic pentru a proteja camera.

*3 Bazat pe standardul CIPA (direcție Yaw/Pitch: distanța de focalizare f=60 mm (echivaent camera 35 mm f=120 mm) când se folosește H-ES12060

*4 nu se poate selecta 16Mbps când se setează RTMPS URL

*5 Rezistent la stropi este un termen utilizat pentru a descrie un grad superior de protecție pe care îl oferă camera împotriva unei expuneri la o cantitate minimă de umezeală, apă sau praf. Rezistent la stropi nu garantează că nu se vor produce defecte ale camerei dacă aceasta intră în contact direct cu apa.

*6 Banda Wi-Fi de 5 GHz nu este disponibilă în unelee țări.

LUMIX GH5M2 deține de asemenea următoarele caracteristici:

1. Filmare video de înaltă calitate pentru utilizare needitată sau procesare prin editare avansată
Seria Lumix GH oferă performanță video deosebită pentru filmări profesionale și LUMIX GH5M2 este practic capabil să înregistreze fișiere video nelimitate ca timp într-o varietate largă de setări. Chiar și în modul 4K/60p, este utilizată întreaga suprafață a senzorului de pe GH5M2 permițând utilizatorului să înregistreze conținut video nedecupat, corespunzător unghiului original de vizualizare al obiectivului.

Pentru a oferi o gamă dinamică ridicată și un spectru larg de culori, V-Log L este preinstalat în cameră, eliminând nevoia achiziției separate a unei chei software de upgrade, ceea ce reprezintă un mare beneficiu pentru procesarea post producție. V-Log L echilibrează imaginea păstrându-i toată informația de culoare, ceea ce este util la post procesare. Pentru utilizatorii care preferă să dețină referințe la post procesare, există 35 de tabele de conversie LUT pentru camerele VariCam, disponibile pentru descărcare gratuită. Unelte practice cum ar fi Waveform Monitor și V-Log View Assist sunt de asemenea parte din kitul video preinstalat pe GH5M2.

Ca și vârful de gamă S1H a seriei S, LUMIX GH5M2 oferă două tipuri de presetări gamma Cinelike în meniul Photo Style. Aceste moduri creează aspect impresionant, cu un ton cald al pielii sau nuanțe delicate de lumini și umbre chiar fără colorizarea secvențelor filmate cu V-Log. Presetarea Cinelike D2 oferă prioritate gamei dinamice, pe când Cinelike V2 prioritizează contrastul. Au fost adăugate și modurile L.Monochrome S și L.Classic Neo. Toate aceste presetări sunt disponibile și în modul Anamorphic.

La înregistrarea cu rată variabilă a cadrelor (VFR – Variable Frame Rate) sunt disponibile formatele C4K/4K 60fps, Anamorphic 50fps și FHD 180fps. Autofocalizarea poate fi setată înainte de a începe înregistrarea VFR.

2. Nivel ridicat al performanței de bază pentru rezultate optime într-o largă varietate de situații

Senzorul Digital Live MOS de 20.3 megapixeli captează plăcut toate detaliile livrate de obiectivul atașat și minimizează aberațiile optice de tip ghosts și flaring chiar și în situații de filmare contre-jour.

Comparat cu GH5, autofocalizarea foarte rapidă și de înaltă precizie oferită de LUMIX GH5M2 detectează ochii și fața de aproape două ori mai rapid și continuă să le recunoască chiar și când subiectul este cu 50 % mai mic decât GH5 îl putea detecta. Camera urmărește subiectul chiar și dacă acesta se întoarce cu spatele, își înclină capul sau se îndepărtează. Modernizări ale tehnologiei DFD au îmbunătățit AFC, permițând utilizatorilor să urmărească chiar și subiecți foarte mici cu o focalizare exactă atunci când se eliberează obturatorul.
Pentru displayul LCD orientabil, utilizatorii pot activa funcția Frame Marker pentru a valida compoziția în timpul înregistrării în mai multe rapoarte obișnuite de aspect, cum ar fi 16:9, 4:3, 1:1, 4:5, 5:4 și 9:16. Indicatorul roșu de înregistrare Recording Frame de pe ecran și de pe EVF semnalizează evident dacă înregistrarea este pornită.

3. Live streaming prin cablu sau wireless cu utilizare atât la interior cât și la exterior*1

Streamingul live de calitate ridicată este posibil acum atât la interior cât și la exterior, cu un echipament minim: doar LUMIX GH5M2 și un telefon cu aplicația LUMIX Sync. În concordanță cu protocolul RTMP/RTMPS și utilizând codecul H.264, este suportată o rezoluție maxima FHD la 60p cu rată de transmisie de 16Mbps*². Pentru streaming live prin cablu, aplicația dedicată LUMIX Webcam Software este disponibilă pentru descărcare gratuită.


*1 Streamingul live către platforme care respectă RTMP/RTMPS este posibil (compatibilitatea cu toate platformele nu este garantată). Pot exista situații când streamingul live nu este posibil când serviciul sau platforma suferă modificări. Pentru mai multe informații consultați termenii și condițiile de utilizare ale platformei folosite.

*2 16Mbps nu se poate selecta atunci când este setat RTMPS URL.

4. Un instrument fiabil pentru profesioniști
Fiecare îmbinare, buton sau rotiță de reglaj sunt sigilate pentru a permite utilizarea LUMIX GH5M2 în condiții exterioare dificile. Obturatorul este construit pentru a rezista la aproximativ 200.000 de acționări.

Pentru a susține suplimentar utilizarea exterioară, camera deține un nou acumulator de capacitate crescută – 2200 mAh care este compatibilă cu standardul USB PD (Power Delivery) și poate fi încărcată fie la adaptorul de rețea sau prin USB. LUMIX GH5M2 este echipată cu un slot dublu pentru carduri de memorie SD, compatibil cu carduri standardizate V90, UHS-II, de mare viteză și capacitate crescută, pentru înregistrare în trei moduri (Relay, Backup și Allocation).

5. Gamă largă de posibilități și accesorii de conectivitate preluate de la GH5

Bluetooth 4.2 și Wi-Fi 5GHz (IEEE802.11ac) / 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n)

LUMIX GH5M2 integrează conectivitate Bluetooth și Wi-Fi® pentru a oferi o experiență mult mai flexibilă de utilizare și partajare instantanee a imaginilor. Odată ce camera este conectată la un smartphone sau la o tabletă folosind aplicația Panasonic LUMIX Sync pentru iOS/Android, utilizatorii pot capta, vizualiza și transmite fotografii și secvențe video de la distanță. Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 (BLE, Bluetooth Low Energy) păstrează conexiunea la telefonul mobil cu un consum minim de energie.  Setările unei camere LUMIX GH5M2 pot fi copiate și aplicate unei alte camere identice folosind fie aplicația LUMIX Sync și conectivitatea wireless, fie un card SD.
Compatibilitatea cu standardul Wi-Fi în bandă duală oferă o conexiune stabilă și sigură către dispozitive care utilizează banda de 2.4 GHz, fie cea de 5 GHz(unde este disponibilă). În acest fel, GH5M2 oferă conexiuni nu doar către un telefon mobil ci și către routere sau alte dispozitive de rețea prezente în locație.

adaptorul XLR pentru microfon (compatibil și cu GH5)

Adaptorul pentru microfon DMW-XLR1 permite conectarea microfoanelor XLR pentru înregistrări audio stereo de înaltă rezoluție 96kHz/24bit și este ideal pentru sincronizarea vocilor. Comutatoare dedicate oferă acces rapid și direct la setări. Sursele MIC și LINE se pot comuta și de asemenea tipul de microfon Condenser / Phantom Power.  

telecomanda (compatibilă și cu GH5)

Telecomanda DMW-RS2 minimizează mișcarea nedorită și ușurează fotografierea în rafală sau păstrarea obturatorului deschis pentru perioade mai lungi. Pentru filmări video deține un buton Start/Stop.

grip-ul cu acumulator DMW-BGGH5 (compatibil și cu GH5)

LUMIX GH5M2 permite utilizarea a doi acumulatori, unul în cameră și celălalt în grip-ul DMW-BGGH5. Gripul extinde capacitatea acumulatorului camerei și permite manipularea mai confortabilă a acesteia, chiar și atunci când se utilizează vertical. Poate fi utilizat intuitiv cu un joystick și se potrivește perfect cu camera, oferind etanșeitate la stropi și praf precum și protecție la îngheț.

grip cu trepied DMW-SHGR1 (compatibil și cu GH5)

Gripul cu trepied DMW-SHGR1 ușurează manipularea camerei LUMIX GH5M2 la înregistrarea secvențelor video selfie sau în timpul mersului. Se poate folosi ca și trepied pentru așezare pe masă. Conectat prin USB, se poate folosi pentru a porni sau opri înregistrarea video, pentru declanșarea obturatorului sau pentru a activa / dezactiva modul Sleep.

aplicația PC LUMIX Tether (compatibilă și cu GH5)

Folosind LUMIX Tether, utilizatorii pot controla camera de pe PC prin USB. Aplicația permite atât utilizatorului principal cât și a altora să vizualizeze pe PC imaginile în timpul captării, permițând asistența la ședințele foto de portret, produs etc. Aplicația suportă imagini 6K și 4K, poate fi utilizată pentru a porni sau a opri înregistrarea video și permite utilizatorului să selecteze directorul dorit pentru salvare.

*6K PHOTO este o funcție de fotografiere în rafală foarte rapidă, care decupează o imagine statică dintr-o secvență video 4:3 sau 3:3, la o rezoluție de aproximativ 18 megapixeli (6000 x 3000 de pixeli efectivi), existenți într-o imagine 6K.

6. Actualizări firmware viitoare

actualizare firmware pentru GH5M2

LUMIX GH5M2 va continua să evolueze cu o actualizare de firmware programată pentru sfârșitul anului 2021. Noul firmware va include:

・modul Live View Composite

・conectare USB (prin legarea la un telefon prin 4G/5G), noi standarde de compatibilitate streaming

・conexiuni și mai stabile cu telefoanele
・streaming IP RTP/RTSP

actualizări de firmware pentru obiective LUMIX G / LEICA DG

Următoarele actualizări de firmware pentru obiectivele LUMIX G / LEICA DG vor permite utilizarea și mai simplă cu GH5M2, permițând utilizatorilor să aleagă între setarea liniară și non liniară a inelului de focalizare. La setarea non liniară, focalizarea se schimbă proporțional cu viteza de rotație a inelului de focalizare. La cea liniară, focalizarea se modifică în intervale fixe în funcție de cât de mult este rotit obiectivul, asemănător cu focalizarea manuală. Sensibilitatea la setarea liniară poate fi setată între 90 și 360 grade în intervale de 30 grade.

Obiective compatibile: H-E08018, H-X1025, H-ES12060, H-ES50200, H-RS100400, H-XA025, H-ES200, H-HSA12035, H-FS12060, H-HSA35100, H-FSA45200 și H-FSA100300.

Programele de actualizare vor fi disponibile pe site-ul global de suport LUMIX:

https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/download/index.html la data de 08.06.2021.

*Specificațiile se pot modifica fără notificare prealabilă

• Android și Google Play sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale Google Inc.

• iOS este marcă comercială sau marcă comercială înregistrată a Cisco în SUA și alte țări și este utilizată sub licență.

• Leica este o marcă înregistrată a Leica Microsystems IR GmbH.

• obiectivele LEICA DG sunt produse utilizând instrumente de măsură și sisteme de asigurare a calității care au fost certificate de Leica Camera AG în conformitate cu standardele de calitate ale companiei.

• Wi-Fi® este o marcă înregistrată comercială a Wi-Fi Alliance®

• cuvântul și siglele Bluetooth® sunt mărci înregistrate comerciale deținute de Bluetooth SIG, Inc. și utilizarea lor de către Panasonic se face sub licență.

• alte mărci și denumiri comerciale aparțin deținătorilor lor.

• designul și specificațiile pot fi subiectul unor modificări fără notificări prealabile

Promoția GH5M2 Early Bird

Panasonic va oferi o promoție Early Bird începând cu 25 mai, care se va derula până pe 31 iulie 2021.

Moduri principale de înregistrare internă

59.94Hz50.00Hz24.00HzHLGVFR
MOVC4K4096 x 21604:2:2 10-bitALL-IntraH.264400Mbps29.97p 23.98p25.00p24.00pYes
4:2:0 10-bitLongGOPH.265/HEVC200Mbps59.94p50.00pYes
4:2:2 10-bitLongGOPH.264150Mbps29.97p 23.98p25.00p24.00pYes
4:2:0 8-bitLongGOPH.264150Mbps59.94p50.00p
4:2:0 8-bitLongGOPH.264100Mbps29.97p 23.98p25.00p24.00pYes
4K3840 x 21604:2:2 10-bitALL-IntraH.264400Mbps29.97p 23.98p25.00p24.00pYes
4:2:0 10-bitLongGOPH.265/HEVC200Mbps59.94p50.00pYes
4:2:2 10-bitLongGOPH.264150Mbps29.97p 23.98p25.00p24.00pYes
4:2:0 8-bitLongGOPH.264150Mbps59.94p50.00p
4:2:0 8-bitLongGOPH.264100Mbps29.97p 23.98p25.00p24.00pYes
6K-A4992 x 37444:2:0 10-bitLongGOPH.265/HEVC200Mbps29.97p 23.98p25.00p24.00pYes
4K-A3328 x 24964:2:2 10-bitALL-IntraH.264400Mbps29.97p 23.98p25.00p24.00pYes
4:2:0 10-bitLongGOPH.265/HEVC200Mbps50.00pYes
4:2:2 10-bitLongGOPH.264150Mbps29.97p 23.98p25.00p24.00pYes
4:2:0 8-bitLongGOPH.264150Mbps59.94p50.00p
4:2:0 8-bitLongGOPH.264100Mbps29.97p 23.98p25.00p24.00pYes
FHD1920 x 10804:2:2 10-bitALL-IntraH.264200Mbps59.94p 29.97p 23.98p50.00p 25.00p24.00pYes
4:2:2 10-bitLongGOPH.264100Mbps59.94p 29.97p 23.98p50.00p 25.00p24.00pYes
4:2:0 8-bitLongGOPH.264100Mbps59.94p 29.97p 23.98p50.00p 25.00p24.00pYes
MP44K3840 x 21604:2:0 10-bitLongGOPH.265/HEVC100Mbps59.94p50.00p
4:2:0 10-bitLongGOPH.245/HEVC72Mbps29.97p 23.98p25.00p
4:2:0 8-bitLongGOPH.264100Mbps29.97p 23.98p25.00p
FHD1920 x 10804:2:0 8-bitLongGOPH.26428Mbps59.94p50.00p
4:2:0 8-bitLongGOPH.26420Mbps29.97p25.00p
4:2:0 8-bitLongGOPH.26424Mbps23.98p

* On condition that the camera is in the environment where operation is guaranteed and running in battery mode. Recording time depends on the capacities of the battery and SD Memory Card. Recording may stop in C4K/4K 60p 10-bit and Anamorphic mode automatically to protect the camera from overheating.
* Considerând utilizarea camerei într-un mediu unde funcționarea este garantată și alimentarea asigurată din acumulator. Timpul de înregistrare depinde de capacitatea acumulatorului și a cardului de memorie SD. Înregistrarea se poate opri automat în modurile C4K/4K 60p 10-bit și Anamorphic pentru a proteja camera de supraîncălzire.


Ieșire pe HDMI în format C4K/4K 60p/50p 10-bit HDMI Output și înregistrare internă simultană

Doar ieșire

SetareIeșire HDMI
C4K17:94096 x 2160C4K17:94096 x 2160
4K16:93840 x 21604K16:93840 x 2160
FHD16:91920 x 1080FHD16:91920 x 1080
6K-A4:34992 x 37444K16:92880 x 2160*
4K-A4:33328 x 24964K16:92880 x 2160*
Adâncime de culoareAdâncime de culoare
4:2:2 10-bit4:2:2 10-bit
4:2:0 10-bit
4:2:0   8-bit4:2:2   8-bit

* numărul de pixeli afișați pe monitor.

înregistrare internă și ieșire HDMI

SetareÎnregistrare internăIeșire HDMI
C4K17:94096 x 2160C4K17:94096 x 2160C4K17:94096 x 2160
4K16:93840 x 21604K16:93840 x 21604K16:93840 x 2160
FHD16:91920 x 1080FHD16:91920 x 1080FHD16:91920 x 1080
6K-A4:34992 x 37446K-A4:34992 x 37444K16:92880 x 2160*
4K-A4:33328 x 24964K-A4:33328 x 24964K16:92880 x 2160*
Adâncime de culoareAdâncime de culoareAdâncime de culoare
4:2:2 10-bit4:2:2 10-bit4:2:2 10-bit
4:2:0 10-bit4:2:0 10-bit
4:2:0   8-bit4:2:0   8-bit4:2:2   8-bit

* numărul de pixeli afișați pe monitor.

VFR (Variable Frame Rate) – Rată variabilă de cadre

30xQ U I C KS L O W  7.5x
25x15x12x2x1x2x3x4x5x6x7x 
C4K 4K215262830p32344560 
212212325p27303760 
212202224p2628364860 
4K-A215262830p32344550 
212212325p27303750 
212202224p26283648 
FHD230565860p626490120150180 
225464850p525475100150180 
215262830p323445607590105120135150165180 
212212325p27303750627587100125150175180 
212202224p2628364860728496108120132144156168180 
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.