Workshopuri Si seminarii pentru femeile cu cancere genito-mamare

Urmareste ”Povestea ta, de ziua noastra” in saptamana 1-8 martie!

La fiecare 15 secunde, o femeie din lume este diagnosticată cu un tip de cancer genital sau mamar. În România, numai anul trecut peste 20.000 de femei au trecut printr-o experiență asemănătoare. Una dintre ele am fost eu. Am 37 de ani și anul trecut am primit diagnosticul de cancer mamar. Am acceptat cu greu, la 36 de ani, că trebuie să cedez o parte din mine ca să rămân aici, pentru mine și pentru cei dragi. A fost un târg pe care eu l-am făcut cu viața.” – Cătălina Dinu, pacientă, inițiatoarea campaniei ”Povestea ta, de ziua noastră”

Workshop-uri cu informații utile pentru pacienți, webminarii dedicate profesioniștilor din sănătate, testimoniale emoționante ale persoanelor care s-au confruntat cu un cancer din sfera genito-mamară vor putea fi urmărite online în perioada 1-8 martie 2021 în suita de evenimente din cadrul campaniei ”Povestea ta, de ziua noastră”. Reputați specialiști ginecologi, psihologi cu experiență în psihologia traiectoriei oncologice, nutriționiști și medici esteticieni vor furniza zilnic, în cadrul evenimentelor online, multe informații extrem de utile. Persoanele interesate se pot înscrie gratuit.

Prof. Dr. Patriciu Achimaș – Cadariu, Președintele Societății Române de Chirurgie și Ginecologie Oncologică, Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Dr. Dan Jinga,  Prof. Dr. Alexandru Blidaru,Psih. Dr.  Florina Pop sunt doar câțiva dintre specialiștii care vor vorbi la evenimentele din săptămâna 1-8 martie. Astfel, în cele 8 zile, se vor găsi informații și răspunsuri privind: comunicarea profesioniștilor din sănătate cu pacienta, probleme de diagnostic, mituri în nutriția pacientului oncologic, cancerele în sarcină și multe altele. Toate temele abordate, orarul și speakerii se regăsesc în AGENDA EVENIMENTULUI.   

Campania are ca obiectiv susținerea pacientelor pe tot parcursul bolii astfel încât ele să își poată dezvolta abilități de autoreglare emoțională pentru a face față bolii și traiectoriei acesteia (de la etapa de screening, diagnostic, tratament, remisie sau îngrijire paliativă). ”Povestea ta, de ziua noastră” a fost inițiată de Cătălina Dinu și are la bază experiența ei recentă.

Am lansat această campanie pentru ca toate femeile să știe că această perioadă a tratamentului, a diagnosticului este o perioadă grea dar care va trece și că nu sunt singure. Îmi doresc ca, prin această campanie, femeile să aibă acces la informații de calitate, de la profesioniști în domeniu. Îmi doresc ca toate femeile să înțeleagă că prevenția și screeningul salvează vieți.” – Cătălina Dinu, pacientă, inițiatoarea campaniei ”Povestea ta, de ziua noastră”

În 2020, în România, 20.275 de femei au fost diagnosticate cu un tip cancer genito-mamar. Dintre aceste tipuri de cancer, cancerul de sân are o pondere de 27,9%, urmat fiind de cancerul de col uterin 7,8%, cancerul de endometru 5,4% și cancerul ovarian 4,4%.

Mai multe informații despre campanie se regăsesc AICI

Mulțumim partenerilor campaniei:

ASOCIATII DE PACIENTI: Fundația Renașterea Asociația ROZ Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) Asociația Imunis Asociația Moving On Pacientul 2.0. Comunitatea Asociațiilor de Pacienți (CASPA)SOCIETĂȚI PROFESIONALE: Institutul Oncologic Cluj Institutul Oncologic București Societatea Națională de Oncologie Medicală din România Societatea Română de Chirurgie a Sânului și Oncologie Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România Societatea Română de Microbiologie Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB)

PARTENERI MEDIA                                                            SPONSORI:

Medical Manager                                                                      MSD

Despre Cancer                                                                          ROCHE                      

Preventie Medicală

Jurnalul de Chirurgie

Jurnal de Sanatate

Saptamana Medicala

Pagina de psihologie                                                                

Pentru detalii campanie:                                                Pentru relații cu presa:

Cătălina Dinu                                                                           Anca Ionescu

cătălina.dinu@ella.ro                                                                anca@attitudepr.ro

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.