Leica si Panasonic au semnat un acord de colaborare strategica cuprinzatoare si au dezvoltat “Tehnologia L²” ca simbol al acestei colaborari

București, 1 iunie 2022 – Panasonic Entertainment & Communication Corporation, divizia de business responsabilă cu tehnologia LUMIX, și Leica Camera AG anunță un nou acord pentru o colaborare cuprinzătoare și extinsă. Ambele companii se angajează să își intensifice relația în sfera competențelor lor de bază și să dezvolte noi tehnologii și soluții sub noua denumire “L² Technology” (L square Technology), care este reprezentată simbolic de cei doi “L” din “LEICA” și “LUMIX “.

Tehnologia L² are la bază combinarea tehnologiilor și know-how-ului celor două companii pentru crearea de viitoare produse – camere și obiective, software de ultimă generație precum și crearea de tehnologii și soluții care să ofere un plus valoare. Prin intermediul acestei colaborări, se va maximiza combinația dintre tehnologia optică și de imagine Leica și tehnologia video și digitală de la Panasonic, cultivate de-a lungul multor ani, iar cele două companii vor putea explora împreună un nou nivel de creativitate și de redare a imaginii. Tehnologia L² va crea o nouă lume a imaginii.

Atât Leica, cât și Panasonic vor investi în comun în noile tehnologii și vor încorpora totodată tehnologiile dezvoltate de fiecare companie în parte pentru a îmbunătăți și mai mult capacitățile produselor lor. Pe viitor, fiecare companie va utiliza termenul Tehnologia L² în activitățile ei de marketing.

În  legătură cu această colaborare, Yuki Kusumi, CEO Panasonic Holdings Corporations, a declarat: “Sunt foarte încântat de acest parteneriat extins cu Leica Camera. Prin dezvoltare și marketing comun, vom putea oferi produse care să încânte cât mai mulți clienți. Acesta este un moment de schimbare majoră care va duce, fără îndoială, la dezvoltare în domeniul imaginii digitale și reprezintă un moment deosebit de interesant pentru Panasonic Holdings. Personal, abia aștept să folosesc noile produse LUMIX cu tehnologie L².

Akira Toyoshima, CEO Panasonic Entertainment & Communication Co.,Ltd., a adăugat: “Odată cu apariția unei ere în care fotografiile și videoclipurile sunt distribuite la nivel global în timp real, este necesar ca aparatele foto să aibă abilitatea de a crea o imagine mai impresionantă și mai spectaculoasă.  Întotdeauna am fost impresionat de calitatea înaltă a imaginii și de filosofia de creare a imaginilor pe care Leica a dezvoltat-o de-a lungul istoriei sale îndelungate. Sunt foarte încântat și entuziasmat să continuăm colaborarea cu Leica pentru a dezvolta o tehnologie care va permite oamenilor din întreaga lume să își împărtășească emoțiile.”

Matthias Harsch, CEO al Leica Camera AG, a declarat: “Lucrăm cu Panasonic de mulți ani într-un spirit de parteneriat și încredere, iar expertiza lor vastă este de necontestat. Îmbinarea competențelor noastre în domeniul tehnologiei L2 reprezintă încă o etapă importantă a parteneriatului și dovedește că cea mai bună modalitate de a răspunde provocărilor actuale de pe piața camerelor foto nu este segmentarea și specializarea, ci aprofundarea capacităților pentru a crea împreună soluții pentru viitor.”

■Mesaj din partea top managementului despre Alianța strategică globală

Matthias Harsch, CEO, Leica Camera AG

Yosuke Yamane, Executive Vice President, Director of Imaging Business Unit, Panasonic Entertainment & Communication Co,Ltd

Istoric de colaborare

Colaborarea dintre Leica Camera AG și Panasonic Corporation există din august 2000. Inițial, companiile au semnat un acord de cooperare pentru obiective de echipamente digitale, audio-video, iar în 2001 s-a luat decizia de a coopera și pe sectorul camerelor foto digitale. De atunci, companiile și-au extins în mod constant cooperarea tehnologică. În 2018, împreună cu Sigma, a fost înființată “L-Mount Alliance”, un model de cooperare fără precedent care permite Panasonic, Sigma și, din 2021, Ernst Leitz Wetzlar GmbH să utilizeze standardul L-mount, dezvoltat de Leica, pentru propriile proiecte de dezvoltare și, astfel, să ofere, de asemenea, camere, precum și sisteme optice cu această montură pentru obiective.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse și soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale și a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înființarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 522 de sucursale și 69 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 54,02 miliarde EUR (6,698.8 miliarde yeni) în anul încheiat la 31 martie 2021. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună și o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Leica Camera – Un partener pentru fotografie

Leica Camera AG este un producător internațional, premium, de camere foto și optică sportivă. Reputația legendară a mărcii Leica se bazează pe o tradiție îndelungată de calitate excelentă, pe măiestria și designul industrial german, combinate cu tehnologii inovatoare. O parte integrantă a culturii mărcii este reprezentată de diversitatea activităților pe care compania le întreprinde pentru perfecționarea fotografiei. Pe lângă Galeriile Leica și Leica Akademies răspândite în întreaga lume, există Premiul Leica Hall of Fame și, în special, Premiul Leica Oskar Barnack (LOBA), care este considerat unul dintre cele mai inovatoare distincții pentru sponsorizare existente în prezent. În plus, Leica Camera AG, cu sediul central în Wetzlar, Hessen, și o a doua unitate de producție în Vila Nova de Famalicão, Portugalia, dispune de o rețea mondială de organizații naționale proprii și de magazine Leica Retail Store.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.